update 4 Mei off ice t/m 18 jaar

Update 4 Mei off ice t/m 18 jaar

Beste schaatsers, ouders en/of verzorgers,
 
De regels voor het sporten voor kinderen t/m 18 jaar zijn versoepeld. Vanaf 29 april mogen sportclubs buiten lessen verzorgen.
 
Vandaar dat we vanaf maandag 11 mei met ons zomerprogramma off ice van start kunnen gaan. Dit geldt voor kinderen t/m 12 jaar en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar.
Omdat de kunstijsbaan als binnenaccommodatie wordt gezien moeten we uitwijken naar een andere buiten sportlocatie. Door samenwerking met diverse Bredase sportclubs die hun locatie beschikbaar stellen, kunnen wij terecht op het veld van korfbalclub Terda (Terheijdenseweg 518te Breda). Je rijdt voorbij Joepie speelpaleis, waar je een grote parkeerplaats ziet. Bij de ingang van de sportvelden zal iemand staan om jullie op te vangen en te begeleiden naar het sportveld.
 
Programma is als volgt.
 
Maandag locatie Breda, Terheijdenseweg 518
17.30-18.30u  deelnemers LTS (learn to skate) kinderen t/m 12 jaar en jongeren 13 t/m 18 jaar
17.30-18.30u  SOLO groep 
 
Woensdag, locatie Zegge, Bergstraat 9a
15.00-16.00u SOLO Groep
 
Zaterdag locatie Breda, Terheijdenseweg 518
9.30-10.30u SOLO groep
10.30-11.30u deelnemers LTS (learn to skate) kinderen t/m 12 jaar en jongeren 13 t/m 18 jaar
 
Onze voorkeur gaat er naar uit dat de off ice lessen afgenomen worden op dezelfde dag als er in de winter schaatslessen afgenomen worden. Mocht dit niet lukken laat het ons weten. 
 
De gemeentes zien toe of de regels worden nageleefd en we moeten dan ook alle informatie delen met ze.
Vandaar dat we je vragen om  uiterlijk vrijdag 8 mei via de mail (info@jollyicesports.nl.) te laten weten of je gebruik maakt van de off ice lessen. Vermeld in de mail je naam, leeftijd en lesdag.
 
De off ice lessen worden natuurlijk wel gegeven met inachtneming van volgende regels opgesteld door de rijksoverheid/KNSB en de gemeente:
 
 • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten zonder de 1,5 meter afstandonderling
 • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
 
De basismaatregelen rondom corona gelden hier ook:
 
 • Heeft u of uw kind klachten, blijf thuis. Verkoudheid, hoesten, koorts etc zijn redenen om niet te komen;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact. 
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 
Andere afspraken die we hanteren:
 
 • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet, er kan voor/tijdens en na de lessen geen gebruik gemaakt worden van het toilet.
 • Één ouder brengt het kind weg en één ouder haalt het kind weer op.
 • Ouders moeten kinderen bij de poort brengen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot elkaar/trainer. De kinderen worden opgevangen, en begeleid naar het sportveld. De kinderen worden ook weer begeleid naar de poort, waar de kinderen opgehaald kunnen worden.
 • Waar mogelijk blijven ouders bij auto bij halen/brengen. Er worden geen ouders toegelaten op het sportterrein.
 • Neem een gevulde bidon met water een springtouw en een yogamatje of handdoek mee.
 • Zorg dat de leden sportkleding en sportschoenen aan hebben. Op het terrein kan niet worden omgekleed.
 • Wij houden bij alle groepen 1,5 meter afstand aan i.v.m. de verschillende leeftijden van onze leden. 
 
 
De off ice lessen zijn vrijblijvend om te volgen (deze zijn bij de meeste inbegrepen in het schaatspakket 2019-2020)  Ook zouden we graag een groepsapp aanmaken om jullie up to date te houden, wil je hier deel van uit maken stuur dan een berichtje naar Jolanda 06 34659001.
 
Helaas moeten onze volwassenen leden, die een basic+ schaatspakket hebben met daarin 12 off ice lessen, nog even wachten totdat we groen licht krijgen dat ook volwassenen van 19 jaar weer groepsgewijs mogen gaan sporten.
 
Reageer uiterlijk vrijdag 8 mei via de mail (info@jollyicesports.nl.) om te laten weten of je gebruik maakt van de off ice lessen. Vermeld in de mail je naam, leeftijd en lesdag.
 
Met sportieve gezonde groeten,
 
Team JIS
Tel 06 34659001